Mikä on stressinhallinnan menestyspolku?

Stressinhallinnan menestyspolulla on monta eri vaihetta ja monta askelta:

Ensimmäinen vaihe on ensiapu stressiin. Sen vaiheen tavoite on keskittyä stressin nopeaan vähentämiseen. Tämä vaihe alkaa omaan stressiin tutustumisella, sillä oleellista on tietää, mikä aiheuttaa stressiä juuri sinulle. Onko se sitten tietty elämänalue tai jopa tietynlainen ympäristö... Ja jokaisella stressin lähde on erilainen. Myös se, miten sinun kehosi reagoi stressiin, on tärkeää. Ne ovat ne varoitusmerkit, joita tiedät sitten tarkkailla. Mitä aikaisemmin huomaat, että stressisi syvenee, sitä nopeammin ja helpommin pystyt toimimaan stressisi vähentämiseksi. Tähän vaiheeseen kuuluu myös kehon stressin reaktioiden vähentäminen. Ja tässä pystyt käyttämään paaaaaljon erilaisia työkaluja (joita tulen myös sinulle tarjoamaan).

Toinen vaihe on stressin hoito. Sen vaiheen tavoite on hoitaa stressiä perusteellisemmin. Usein stressi voi johtua joko tavastamme elää tai tavastamme toimia. Sillä se, mikä ehkä innostaa naapuriasi tai työkaveriasi, voi aiheuttaa stressiä sinulle. Ja päinvastoin. Tässä askeleessa keskitytään siihen, että pystyisit muuttamaan tapojasi täysin kevyesti. Ja tässäkin tarjoan sinulle erilaisia työkaluja. Tähän vaiheeseen sisältyy myös ilon lisääminen elämääsi. Tiesitkö, että mitä enemmän elämässäsi on iloa, sitä vähemmän haastavat tilanteet aiheuttavat stressiä? Kannattaa siis huolehtia siitä, että elämässäsi on riittävästi iloa. Tarjoan sinulle myös niitä työkaluja.

Stressinhallinnan menestyspolun viimeinen vaihe on stressittömän elämän ylläpito. Sen vaiheen tavoite on opetella toimimaan niin, että pystyisit jatkuvasti vähentämään stressin lähteitä ja lisäämään stressinsietokykyä. Tähän vaiheeseen kuuluvat myös erilaiset tietokoneohjelmat ja äppit, jotka helpottavat elämääsi, lisäävät tuottavuutta ja jopa luovuutta. Tätä vaihetta ei kannata jättää pois, sillä jos et jatkuvasti keskity stressin lähteiden vähentämiseen, stressinsietokyvyn lisäämiseen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, voi stressi taas yllättää. 


Lataa stressinhallinnan menestyspolku tästä linkistä!